Menu

Educatief: Huurwijzer

Met onze projectgroep ontwikkelden we een sensibiliseringsactie rond het thema ‘Huren’.  Met deze actie richten wij ons op de ‘nestverlaters’; de jongeren die misschien reeds enige ervaring met huren hebben of hun eerste stappen op de huurmarkt binnenkort zullen zetten.

We proberen clichés op vlak van wonen te doorbreken door een aantal zaken op een interactieve manier te brengen en daarbij in te spelen op de verhalen van de mensen zelf. We maken gebruik van een ondersteunende Powerpoint met foto’s, sprekende illustraties en weinig tekst, vooral bedoeld om zoveel als mogelijk te visualiseren.
Via multiple choice vragen omtrent een aantal vaste thema’s ( de huurovereenkomst, huurprijs en indexering, huurwaarborg, woningkwaliteit, sociale huisvesting, dringende opvang en ‘waar kan ik terecht?’) willen we de jongeren sensibiliseren en op een interactieve manier in dit verhaal te betrekken.
We voorzien tevens in een kleine huurbrochure met interessante informatie.

Deze activiteit kan zowel in het stadhuis als op school ingepland worden. Bij voorkeur ontvangen wij groepen tot max. 12 à 15 personen.

Heb je interesse om deze activiteit voor Uw school, dienst of instelling te organiseren; neem dan contact op met Joline Snauwaert.