Menu

Nieuws

Dinsdag 6 Maart 2018

OPGEPAST: Deur aan Deur-Verkopers energiecontracten

Sinds de vrijmaking van de energiemarkt gebeurt het wel eens dat mensen aan je voordeur komen bellen om je contracten te verkopen voor elektriciteit en/of gas. We noemen hen deur-aan-deur verkopers. Sommige onder hen hebben maar weinig scrupules en liegen over voordelen die je als klant krijgt of zetten je onder druk om te tekenen.

Laat je niet in de luren leggen! Neem rustig de tijd om verschillende aanbiedingen te vergelijken om zo een juiste keuze te maken voor het goedkoopste tarief.

Enkele tips:

  • Onderteken bij deur-aan-deur-verkoopt nooit iets, zelfs geen bewijs dat de verkoper bij jou langs kwam.
  • Geef geen persoonlijke informatie.
  • Vergelijk de aanbiedingen van de leveranciers via de v-test: www.vreg.be of schrijf in voor de provinciale groepsaankoop (08/03 tem 30/04): www.samengaanwegroener.be.
  • Als je toch een contract tekende, ontvang je de bevestiging van de leverancier per brief of via een mail. Vanaf dan heb je 14 dagen tijd om het contract te herroepen.
  • U kunt ook steeds zonder bijkomende kosten van leverancier veranderen.

Hulp nodig? Kom langs bij de woonwinkel.

Bent u slachtoffer van bedrieglijke deur-aan-deur-verkoop, dan kan je dit melden bij FOD Economie Algemene Directie Economische inspectie, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel OF bij de Ombudsdienst voor Energie – Koningsstraat 47, 1000 Brussel (klacht@ombudsmanernergie.be)

 

Beter niet in te gaan op deze huisbezoeken! Energie koop je eenmaal niet aan de deur!