Menu

Nieuws

Donderdag 29 September 2016

Vacature vrijwilliger nachtopvang Roeselare

In de regio Centraal-West-Vlaanderen ondervinden steeds meer mensen problemen om hun woning te behouden of om een passende woning te vinden. Ze worden dak- en thuisloos en zijn genoodzaakt om de nacht, soms samen met hun kinderen door te brengen op straat, in stations, in portalen, parken,...
Tijdens de voorbije maanden organiseerde het Welzijnshuis Roeselare een winteropvang om dit te kunnen opvangen. We merken echter dagelijks dat de nood aan een nachtopvang niet alleen tijdens de wintermaanden groot is, maar even noodzakelijk gedurende het volledig jaar. Hiertoe slaan we de handen in elkaar en zetten we de komende maanden de nachtopvang verder.

Deze nachtopvang richt zich tot dak- en thuislozen uit de regio Centraal-West-Vlaanderen. We bieden aan de daklozen een veilige plek, een proper bed, een avondmaaltijd en een ontbijt, een plek waar mensen zich kunnen verzorgen,... Kortom tot rust kunnen komen en de nodige energie terug op te doen. De nachtopvang is ook een plek waar mensen even een luisterend oor kunnen vinden, hun verhaal kunnen doen, voor zover zij dit wensen natuurlijk.

Om de nachtopvang verder te zetten zijn wij op zoek naar uitbreiding voor de bestaande ploeg van vrijwilligers.

Meer info via volgende link.


Terug naar overzicht