Menu

Nieuws

Woensdag 18 Juli 2018

Getuigenis: pionier van de sociale premie voor hoogrendementsglas

Rik Coudenys uit Meulebeke was een van de eerste verhuurders die kon profiteren van de sociale premie voor hoogrendementsglas. Dit dankzij een uitstekende samenwerking met de Energiesnoeiers van vzw Werkspoor.

Rik, je was er als de kippen bij voor deze premie. Je volgt het allemaal op de voet?
"Toch niet. Maar eind vorig jaar liet ik mijn dak isoleren door de Energiesnoeiers van vzw Werkspoor waarbij ik gebruik maakte van de sociale premie voor dakisolatie. Na afloop had ik een gesprek met Luc van Werkspoor, omdat ik het enkel glas in de woning wilde vervangen door dubbel glas. Hij raadde me aan om even te wachten omdat er een extra hoge premie in de pijplijn zat voor het plaatsen van hoogrendementsglas, dat nog een pak energiezuiniger is dan gewoon dubbel glas. Luc beloofde me op de hoogte te houden en hield woord, waardoor ik al vroeg in 2017 in het project ben meegestapt."

Was deze extra premie voor jou doorslaggevend of eerder een leuk extraatje?
"Zonder de premie had ik sowieso voor een goedkoper en minder energiezuinig alternatief gekozen in plaats van hoogrendementsglas. Een premie van 85 euro/m² is niet niks! Maar het was me zeker niet alleen om het financiële voordeel te doen. De ontzorging en begeleiding door de Energiesnoeiers was minstens even belangrijk. Zij namen zowat alle taken voor hun rekening en dat op een erg professionele manier, zonder dat het me iets kostte. Ik moest me dus helemaal geen zorgen maken om de administratie en technische zaken, wat me heel wat stress en geregel bespaarde"

Terug naar overzicht