Menu

Nieuws

Woensdag 13 Februari 2019

Resultaten Groepsaankoop Groene Energie

Maar liefst 60.000 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de achtste groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen. Dit is 4.000 meer dan vorig jaar en komt overeen met 11,5 % van alle West-Vlaamse huishoudens.
Er schreven ook meer dan 2.000 ondernemingen in voor een professioneel contract.

De veiling en het resultaat
Op woensdag 6 februari vond de veiling plaats. De Vlaamse Energieleverancier bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene stroom/gas: maar liefst 33 % onder het actueel marktaanbod. Bij een gewogen gemiddeld verbruiksprofiel betekent dit een besparing van 328 euro. Ook voor wie enkel groene stroom wenst, had de Vlaamse Energieleverancier het beste bod klaar: 19 % onder het actueel marktaanbod of een besparing van 144 euro op basis van het gewogen gemiddeld verbruiksprofiel.

Voor professionele contracten bood ENGIE Electrabel de laagste prijs aan: 24 % onder het actueel marktaanbod voor een contract voor elektriciteit en gas en 19 % voor enkel elektriciteit. Dit betekent een besparing van respectievelijk 433 euro en 203 euro op basis van het gewogen gemiddeld verbruiksprofiel.

De aangeboden elektriciteit van de winnende leveranciers is grotendeels afkomstig van wind-, zon- en biomassa in Vlaanderen. Hernieuwbare energie gebruiken is een van de meest doeltreffende manieren om de klimaatopwarming af te remmen.

Vervolg voor de deelnemers
Uiterlijk vrijdag 22 februari krijgen de deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun verbruik, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Aanbod verlengd
Daarnaast wordt, gezien het mooie aanbod, de inschrijvingsperiode verlengd tot en met maandag 25 maart 2019. Wie zich in de periode van 27 november tot en met 5 februari nog niet ingeschreven had, kan zich alsnog registreren voor de groepsaankoop.

Inschrijven kan nog via de gratis infolijn 0800 18 711 of via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop.

Terug naar overzicht