Menu

Nieuws

Dinsdag 6 Augustus 2019

Doe mee aan de groepsaankoop zonnepanelen

Wil je besparen op je energiekosten en je steentje bijdragen aan een betere leefomgeving? Zonnepanelen zijn dan een slimme investering. Met de vijfde editie van de groepsaankoop zonnepanelen wil de Stad Oostende en het Energiehuis Oostende inwoners en bedrijven in West-Vlaanderen helpen om op een voordelige en gemakkelijke manier over te stappen naar hernieuwbare energie. De Provincie zal deze groepsaankoop mee ondersteunen.

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Door zelf stroom op te wekken, heb je bovendien een grotere onafhankelijkheid van je energieleverancier. Je bespaart ook jarenlang op je energiekosten en je draagt bij aan een duurzame toekomst door de vermindering van je CO2-uitstoot. Zonnepanelen zijn dus nog steeds rendabel.

Via deze groepsaankoop kunnen deelnemers een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem aankopen, inclusief plaatsing en elektrische keuring. Via de groepsaankoop word je duidelijk en objectief geïnformeerd, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Gedurende het gehele traject staan er medewerkers ter beschikking om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als er toch iets niet naar wens zou gaan. Inmiddels zijn via deze weg al meer dan 5.000 zonnepaneleninstallaties geplaatst in West-Vlaanderen. Huishoudens besparen hiermee jaarlijks gemiddeld 550 euro op hun energierekening. Gemiddeld verdien je de kosten van een installatie op minder dan 10 jaar terug. Zonnepanelen hebben een levensduur van minimum 25 jaar.

De groepsaankoop in 5 stappen

1.       Inschrijven: Schrijf je  vóór 9 oktober gratis en vrijblijvend in op www.wijkiezen.be.

2.       Veiling: De prijs komt tot stand op een veiling onder vooraf gekwalificeerde leveranciers. De leverancier met het beste bod wint de veiling en mag voor iedereen een persoonlijk voorstel opmaken.

3.       Persoonlijk voorstel: vanaf 21 oktober ontvang je een persoonlijk voorstel op basis van jouw inschrijvingsgegevens en met een indicatie van jouw kosten en opbrengst.

4.       Jij beslist: Vind je het aanbod interessant? Dan heb je tot en met 6 december de tijd om het voorstel te accepteren. Intussen kan je met al je vragen terecht bij de helpdesk of op één van de informatieavonden.

5.       Plaatsing: Als je beslist om in te gaan op het voorstel, dan neemt de winnende leverancier contact op voor een inspectie van je dak en wordt daarna de plaatsing van jouw zonnepanelen ingepland.

Wie kan zich inschrijven?

Alle inwoners van West-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar, kunnen deelnemen. Ook als KMO, vzw of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

Meer info:

T 0800 26 829 (gratis; elke werkdag van 09u00 tot 17u00) of zonneenergie@wijkiezen.be www.wijkiezen.be (rubriek: veelgestelde vragen)

 

Terug naar overzicht