Menu

Nieuws

Donderdag 5 September 2019

Verruiming toekenningsvoorwaarden voor een sociaal woonkrediet.

Bij het Vlaams Woningfonds kan je terecht voor een goedkoop hypothecair krediet voor:

  • De aankoop van een woning of appartement, eventueel in combinatie met het renoveren ervan;
  • het behoud (in geval van een echtscheidingsprocedure of beëindiging van de samenwoning) van een woning of appartement, eventueel in combinatie met het renoveren ervan;
  • het uitvoeren van werken aan een woning of appartement.
Vanaf 1 september zijn de toekenningsvoorwaarden van de woonkredieten van het Vlaams Woningfonds verruimd. Een belangrijke wijziging zijn de hogere maximum toegelaten verkoopwaarden van de woningen in diverse steden en gemeenten. In onze regio stijgt de toegelaten verkoopwaarde met 10% in de gemeenten Wingene en Ruiselede. Ter illustratie: voor een gezin met 2 kinderen bedragen deze waarden daar vanaf 1 september 244.200€.

Voorts wordt de bijkomende verhoging uitgebreid naar alle kinderen jonger dan zes jaar.

Bij het Vlaams Woningfonds kan men lenen tot 100% van de aankoopprijs of de waarde van de woning indien deze lager ligt. Vanaf september 2019 kan eventueel ook worden bijgeleend voor de registratierechten en notariskosten.

De rentevoet is bijzonder gunstig en bovendien niet afhankelijk van de looptijd van het krediet of het afsluiten van bijvoorbeeld bijkomende verzekeringen. Men geniet onmiddellijk van dit tarief, onderhandelen hierover hoeft dus niet!

Andere belangrijke troeven van deze woonkredieten zijn:

  • beperkte dossierkosten
  • lagere kredietaktekosten
  • kosteloze schatting
  • geen bancaire verplichtingen
  • lenen voor verbouwingen zonder reserveringskosten.

Wanneer je een woning wenst te huren kan je voor de financiering van de huurwaarborg bij het Vlaams Woningfonds terecht voor een renteloze huurwaarborglening (met uitzondering van sociale woningen).

Meer info: www.vlaamswoningfonds.be of via de woonwinkel.

 

 

Terug naar overzicht